Oosterse geneeskunde

Zo’n 5000 jaar geleden ontstond de Chinese” Yin-Yang” gedachte, twee tegenpolen die in alles voor orde en chaos verantwoordelijk zijn, naast de vrouw de man, het licht en donker, koud en warm, negatief en positief, water en vuur, zomer en winter. Als de aderen en de slagaderen in onbalans zijn en de bloeddoorstroming gaat haperen, b .v. door klep afsluiting, dan ontstaat ziekte.

Bepaalde organen gaan klachten geven. In de 5-elementen-leer zie je dat b.v. het hart (vuur)gecontroleerd wordt door de nieren (water). Met andere woorden als de nieren ziek worden kan een hart probleem daar een gevolg zijn. Verdere degeneratieve aandoeningen liggen in het verschiet.Ook voor relatieproblemen thuis en in het werk zijn deze basisregels van toepassing.

In de Feng-Shui (werking tussen wind en water), spelen deze principes en grote rol bij de inrichting van het huis of bij de aanleg van de tuin en zelfs bij het koken. Bij de bouw van de Chinese muur en het oude keizerlijke paleis werden deze formules reeds toegepast. Voor westerse architecten is het thans een modetrend.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of heeft u vragen?

Neem contact op