Feng-Shui en I-Tjing

Zo’n 5000 jaar geleden ontstond de Chinese” Yin-Yang” gedachte, twee tegenpolen die in alles voor orde en chaos verantwoordelijk waren; naast de vrouw de man, licht en donker, koud en warm, negatief en positief, water en vuur, zomer en winter, vriend en vijand. Als de doorstroming van aderen en slagaders in onbalans zijn kan ziekte ontstaan.

De organen werken samen als een soort fabriek. De Yin-Yang functie vind men terug In de werking van de 5-elementen. Het element vuur staat o.a. voor het hart en deze wordt gecontroleerd ofwel geblust door het element water (vuur), wat staat voor de nieren. Met andere woorden, als de nieren verzwakt raken kan er een hart storing daar het gevolg van zijn. Verdere degeneratieve aandoeningen liggen in het verschiet. Ook b.v. problemen in de relatiesfeer thuis en werk hebben invloed op deze basisregels.

In de Feng-Shui (werking tussen wind en water), spelen deze principes een grote rol bij de bouw en inrichting van de woning of bij de aanleg van de tuin en zelfs de plaats van het kooktoestel. Bij mijn planmatige aanpak gebruik ik een kompas, voor bepaling van de windrichtingen en hou ik rekening met het bouwjaar van het huis en de bewoner. Als de plattegrond klaar is, kan men eenvoudig zien waar de beste plekken zich bevinden om te werken, slapen, maar ook (bij nieuwbouw) de plaats van de voordeur, woonkamer, keuken, badkamer etc. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren kan het plaatje verder worden ingekleurd. Tijdens de bouw van de Chinese muur en het oude keizerlijke paleis werden deze formules reeds toegepast. Ze staan er nog….en de Berlijnse muur? Alle overheidsgebouwen en banken in China zijn gebouwd met raadpleging van een Feng-Shui deskundige.

I-Tjing is in dezelfde periode periode beschreven en later toegepast door o.a. Confucius. Het wordt toegepast bij het voorspellen van gebeurtenissen, toekomstvoorspellingen en andere wijsheden gebaseerd op de Chinese astrologie en dierenriemen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of heeft u vragen?

Behandelingen

Alternatieve geneeswijzen bij Gezondheid praktijk

Electro 
acupunctuur

Radionica
Mars 111

BodyScanalyser

DeltaScan

TimeWaver