Homeopathie

Van Hippocrates, de vader van de geneeskunst, die leefde op het eiland “Kos” in de vijfde eeuw voor Chr., is het werk “De natuur is de beste heelmeester”. Hij zei o.a. “De ziekten overvallen ons niet, als donder uit heldere lucht, zij zijn de gevolgen van voortdurend zondigent tegen de natuur. Pas wanneer de zonden zich ophopen ontstaan schijnbaar plotseting de ziekten”. Over epidemieën; “De natuur gaat haar eigen weg”.

Over dieet; “De natuur doet haar werk wel zonder dokters”. Homeo (getijk of hetzelfde), pathos (lijden) ofwel bestrijdt ziekte met dezelfde ziekte. Maar het was de Duitse arts Samuel Hahneman( 1755-1843d)die de wet van de gelijken toepaste,” elke stof die de kracht heeft om schade in het lichaam aan te richten, heeft ook de kracht in zich om te gênezen, mits in uiterst kleine verdunningen toegediend”.

Wij praten dan over b.v. sepia c8, d.w.z. één deel sepia( inktvis) opgelost in honderd delen alcohol, deze potentièren (schudden) waarnaar dit proces nog eens zeven keer moet herhalen.Een retatief goedkoop effectief middel, dierproefvrij en patiêntvriendelijk, vooral voor kleine kinderen en ouderen en zonder bijwerkingen en langdurig slikken.Er kan wel spraken zijn van beginverergeringen. Oosterse geneeswijzen en b.v. de Westers elektroacupunctuur delen veelal de theorieën van de Homeopathie.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of heeft u vragen?

Neem contact op